Четвер, 28.03.2024, 12:09
Вітаю Вас Дублер | RSS
 
Головна Мій профільРеєстраціяВхід
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Дитячі Залізниці України » Дитячі Залізниці України » Дніпропетровська Дитяча залізниця (Дніпропетровська Дитяча залізниця)
Дніпропетровська Дитяча залізниця
Okey4ukДата: Четвер, 10.06.2010, 23:51 | Сообщение # 1
Самий Самий ! Адміністратор Лдз
Группа: Администраторы
Сообщений: 27
Репутация: 30000 []
Статус: :-(
Бог сайта и форума За любовь народа За Машиніста За помощь народу Кусочек сыра за хорошую репутацию Бронзовая медалька за 10 сообщений Бронзовый слиток за 25 сообщений

Дніпропетровська дитяча залізниця

Історія створення

Ініціатором створення першої дитячої залізниці України в Дніпропетровську була молодь Дніпропетровського паровозоремонтного заводу її підтримали керівники області, міста, залізниці. 21 січня 1936 року було організовано спеціальний комітет сприяння, що очолив Іван Слепов. Внаслідок він став першим начальником Дніпропетровської дитячої залізниці.

Виникло запитання: у якім місці будувати залізницю? Вирішили, що найкраще в центрі міста, на території парку ім. В.П. Калова (зараз це парк ім. Л. Глоби), в якому ще з 1910 року була прокладена залізнична колія для Південноросійської обласної сільськогосподарської і промислової виставки. Ця вузькоколійка була невелика по довжині (близько 1,25 версти). По ній їздив невеликий трамвайний склад, який складався з 4 відкритих вагонів. А оскільки в той час у парку не була проведена електрика, то трамвайний склад рухав німецький бензовоз. Ця вузькоколійка й була частково переустаткована під дитячу залізницю.

Відкриття дитячої залізниці відбулося 6 липня 1936 року.

На той час вона була оснащена на рівні самих передових «дорослих» магістралей.

Під час Великої Вітчизняної війни залізниця була повністю зруйнована. Її відновлення і відкриття відбулося 29 жовтня 1944 року.

Станції, обладнання, колія

На цей час довжина кільцевої головної колій залізниці складає 2 км.

Працює 1 станція – «Піонерська».

Залізниця має штучні споруди: 2 тунелі, 1 залізничний переїзд.

Обладнана напівавтоматичною системою автоблокування.

Рухомий склад

Рухомій склад нараховує 2 тепловоза ТУ2-134, ТУ2-172. Раніше залізниця мала паровози ЮП-3-01 и ЮП-4-95 серії 159, спеціально сконструйованих для дитячої залізниці.

Пасажирський парк складають вагони PAFAWAG, також є 2-х и 4-х осьові вагони ДВРЗ.

Інформація про роботу гуртків

Сьогодні Дніпропетровська дитяча залізниця здійснює професійну орієнтацію і підготовку школярів по професіях залізничного транспорту у 60-ти гуртках де займаються біля 800 юних залізничників з міста Дніпропетровська і Дніпропетровської області. Заняття проходять з 1 жовтня по 31 березня на базі загальноосвітніх шкіл і в приміщенні вокзалу ст. Піонерська.

Прикрепления: 6071147.jpg (52.3 Kb) · 1469610.jpg (137.9 Kb)


<a href="http://vkontakte.ru/okey4uk">Я в контактi</a>
Форум » Дитячі Залізниці України » Дитячі Залізниці України » Дніпропетровська Дитяча залізниця (Дніпропетровська Дитяча залізниця)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz